Храм великомученика Димитрия Солунского

28.06.2018 р. Міжприходські збори православної молоді.

Увечері 28 червня у приміщенні духовно-просвітницького центру Молодіжного відділу Криворізької єпархії, що діє при храмі святої мучениці Тетяни міста Кривого Рогу, відбулися міжприходські збори православної молоді.

На зустріч прийшли активні молоді люди з різних куточків міста, деякі з малими дітьми, серед яких парафіяни храмів святої мучениці Тетяни, Пророка, Предтечі і Хрестителя Іоанна, великомученика Димитрія Солунського та рівноапостольної Марії Магдалини.

Духовенство Молодіжного відділу єпархії представляли його голова протоієрей Антоній Бондар, а також ієрей Олександр Лєсков, ієрей Миколай Беденко та ієрей Димитрій Сенетович. Темою бесіди стало проведення православною молоддю вільного часу, особливо влітку, з максимальною користю для душі і тіла. На початку зустрічі голова відділу отець Антоній розповів присутнім про заходи, які останнім часом проводилися Молодіжним відділом УПЦ, а також про заплановані події на найближчу перспективу. Особливу увагу глядачів викликали фото і відеозвіти про цьогорічний всеукраїнський велопаломницький заїзд з Києва до Почаєва, а також відеоролики про торішні велопаломництва духовенства і прихожан Криворізької єпархії, адже чимало з присутніх гостей мають велосипеди і теж більш-менш регулярно звершують на них різні подорожі. Тому учасниками зборів було вирішено запланувати на літо 2018 року одразу дві велоподорожі по храмам і святиням – на південь і на північ від центра міста. Також було приділено увагу і збереженню традиційних сімейних цінностей та участі у міському святі преподобних Петра і Февронії – небесних покровителів сім’ї, вірності і любові.