Храм великомученика Димитрия Солунского

8.11.2021 Престольне свято

В день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, котрий постраждав за Христа у ІV столітті, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав храм на честь великомученика Димитрія в Довгинцівському районі міста Кривого Рогу, де очолив святкове богослужіння з нагоди престольного свята.

Архіпастиря з хлібом-сіллю та букетами квітів зустрічали вихованці недільної церковно-приходської школи.

Владиці Єфрему за Божественною Літургією співслужили намісник чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького м. Кривий Ріг архімандрит Володимир (Нероба), настоятель храму великомученика Димитрія Солунського м. Кривий Ріг протоієрей Миколай Беденко та священнослужителі з числа кліру Криворізької єпархії.

На сугубій єктенії були піднесені особливі молитовні прохання про позбавлення народу Божого від смертоносної епідемії та за медичних працівників, що несуть свій жертовний подвиг заради зцілення недужних.

По запричасному вірші до парафіян зі словом проповіді звернувся настоятель Свято-Богоявленського храму м. Кривий Ріг протоієрей Ярослав Бандрівський.

По завершенні Божественної Літургії Владика, у співслужінні духовенства, звершив молебень, наприкінці котрого Митрополит Єфрем підніс молитву до святого великомученика Димитрія Солунського. Також Архіпастир освятив величний образ великомученика Димитрія, що прикрасить центральний вхід до храму.

По закінченні богослужіння Високопреосвященніший владика побажав отцю настоятелю благодатної допомоги від Господа в подальшому служінні на користь ввіреної йому Богом пастви, надав усім присутнім своє святительське благословіння.