Храм великомученика Димитрия Солунского

Велопаломництво Київ-Почаїв 2021

З благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відбулось  ювілейне,  п’яте велопаломництво зі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври до Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Вже традиційно, з благословення Митрополита Криворізького і Нікопольського Єфрема, в  велопаломництві прийняв участь протоієрей Миколай Беденко, настоятель храма великомученика Димитрія Солунського м. Кривого Рогу, а також інші представники Молодіжного відділу Криворізької єпархії Української Православної Церкви.

П’ятдесят велопаломників, серед яких п’ятеро священників, розпочали свій шлях у стінах Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври з молебня про подорожуючих, який очолив Митрополит Броварський Антоній, Керуючий справами Української Православної Церкви. Усього проїхали 450 кілометрів за чотири доби, відвідавши такі святині України, як жіночий монастир на честь св. Анастасії Римлянині в м. Житомир, Троїцький жіночий монастир у м. Корець, храм св. Георгія Побідоносця в м. Дубно та Свято-Успенську Почаївську Лавру.  У кожному монастирі і храмі звершувалася нічна Божественна Літургія з особливим проханням до Господа про примноження любові і миру у нашій державі. Милістю Божою, завдяки спільній молитві і злагодженій роботі чимала группа велопаломників під керівництвом протоієрея Петра Семащука подолала цей шлях без жодної травми чи поломки, навіть жодного разу не потрапили під дощ, незважаючи на таке дощове літо.

Молодіжний відділ Криворізької єпархії запрошує усіх бажаючих восени цього року прийняти участь у велопаломництві у Святогірську Лавру.