Храм великомученика Димитрия Солунского

01.10-06.10.2018 р., м. Київ – м. Святогірськ. Священнослужителі Криворізької єпархії Української Православної Церкви прийняли участь у велопаломництві.

З благословення Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, відбулось велопаломництво зі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври до Свято-Успенської Святогірської Лаври.

Голова Молодіжного відділу Криворізької єпархії протоієрей Антоній Бондар, настоятель храма святого Димитрія Солунського ієрей Миколай Беденко та інші члени Молодіжного відділу представили на об’єднуючому паломництві православну криворізьку молодь. Група велопаломників, серед яких п’ятеро священників, проїхали 750 кілометрів дороги, відвідавши на своєму шляху Райківскький Успенський монастир, Мгарський Преображенський чоловічий монастир, Полтавський Хрестовоздвиженський жіночий монастир, Покровський монастир міста Харкова, монастир на честь Пісчанської ікони Божої Матері міста Ізюм. У кожному монастирі і храмі звершувалася Божественна Літургія або молебень з особливим проханням до Господа про примноження любові і миру у нашій державі.

За час вело паломництва, відбулась зустріч з представниками Молодіжних відділів Харківської та Ізюмської єпархій. Учасники велопаломництва зверталися до братів і сестер у Христі з проханням посилити молитву і кожному нести свій послух заради єдності Святого Православ’я.

Важливо відмітити, що у цьому році велопаломникам вдалося відвідати і символічно об’єднати усі Українські Лаври, адже у травні відбулося велопаломництво з Києва до Почаєва.

Молодіжний відділ Криворізької єпархії запрошує усіх бажаючих прийняти участь у велопаломництві у наступному році.