Храм великомученика Димитрия Солунского

8 листопада 2018 року. Престольне свято.

В день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, котрий постраждав за Христа у ІV столітті, Митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав храм на честь великомученика Димитрія в Довгинцівському районі міста Кривого Рогу, де очолив святкове богослужіння з нагоди престольного свята.

Архіпастиря з хлібом-сіллю та букетами квітів зустрічали вихованці недільної церковно-приходської школи.

Співслужити за Божественною Літургією владиці Єфрему прибули секретар Криворізької єпархії протоієрей Віктор Симонюк, намісник криворізького чоловічого монастиря священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького архімандрит Володимир (Нероба), благочинний Криворізького міського Південного благочиння протоієрей Володимир Борак та чисельне духовенство міста Кривого Рогу.

На малому вході Митрополит Єфрем за ревне служіння Церкві Божій нагородив настоятеля храму ієрея Миколая Беденка правом носіння золотого наперсного хреста.

Особливо посиленою була молитва за єдність Святого Православ’я, а також за мир та спокій в Українській державі.

На запричасному вірші протоієрей Володимир Златов, настоятель храму священномученика Онуфрія, першого єпископа Криворізького, виголосив проповідь на тему житія та земного подвигу святого великомученика Димитрія.

По завершенні Божественної Літургії владика, духовенство та миряни звершили хресний хід навколо святого храму, наприкінці котрого Митрополит Єфрем підніс молитву до святого великомученика Димитрія Солунського.

По закінченні богослужіння Високопреосвященніший владика побажав отцю настоятелю благодатної допомоги від Господа в подальшому служінні на користь Церкви Христової, а всім присутнім надав своє святительське благословіння.