Храм великомученика Димитрия Солунского

Парафія великомученика Димитрія Солунського у Довгинцівському районі відзначила престольне свято.

8 жовтня 2016 року повнота Православної Церкви вшановувала пам’ять святого великомученика Димитрія Солунського, котрий постраждав за Христа у ІV столітті. В цей день митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем з архіпастирським візитом відвідав храм на честь великомученика Димитрія Солунського в Довгинцівському районі міста Кривого Рогу, де і очолив престольне святкове богослужіння.

Архіпастиря зустрічали вихованці недільної церковно-приходської школи, котрі прочитали вірші і вручили коровай.

На запрошення настоятеля храму ієрея Миколая Беденка співслужити Божественну літургію владиці Єфрему прибули благочинний Криворізького міського південного благочиння протоієрей Володимир Борак, благочинний Криворізького міського центрального благочиння протоієрей Анатолій Риженко та чисельне духовенство міста Кривого Рогу.

На малому вході митрополит Єфрем за ревне служіння Церкві Божій нагородив настоятеля храму ієрея Миколая Беденка першою богослужбово-ієрархічною нагородою – правом носіння набедреника.

Особливо посиленою була молитва за мир та спокій в Українській державі.

На запричасному протоієрей Георгій Леміш, настоятель храму рівноапостольних Костянтина і Єлени, виголосив проповідь на тему житія та земного подвигу святого великомученика Димитрія.

Наприкінці богослужіння владика, духовенство та миряни звершили чин славлення біля храмової ікони святого великомученика Димитрія Солунського.

Після Божественної літургії митрополит Єфрем побажав молодому отцю настоятелю благодатної допомоги від Господа в подальшому служінні на користь Церкви Христової, а також подарував ікону Собору новомучеників та сповідників Єкатеринославських, житіє, службу та акафіст цим святим.